Thursday, March 30, 2023

Queering Gestalt Therapy: Μια Ανθολογία για το Φύλο, την Σεξουαλικότητα & την Ποικιλομορφία των Σχέσεων στην Ψυχοθεραπεία

Το πρώτο βιβλίο του είδους του που είναι peer reviewed, αποτελεί έναν ο σημαντικό τόμο που πραγματεύεται ένα τρέχον και σημαντικό κενό στον τομέα της θεραπείας Gestalt: η πρακτική και η ψυχοθεραπεία ευρύτερα ακόμα υποφέρει από διάχυτη ετερο-και cis-κανονικότητα που μειώνει την έννοια της συμπερίληψης.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει άρθρο της Πάρβη Πάλμου, Ψυχοθεραπεύτριάς Gestalt, Υπεύθυνης Υγείας Τρανς και Ιντερσεξ Οικογενειών ΣΥΔ, με τίτλο: The Drag and Queer Years as a Means of Developing a Therapeutic Self: Bringing Street Work in the Office. 
Αυτό το βιβλίο προσφέρει ερευνητικό και εκπαιδευτικό υλικό με βάση τη θεραπεία Gestalt σχετικά με το φύλο, την σεξουαλικότητα και την ποικιλομορφία των σχέσεων GSRD (Gender and Sexual Relationship Diversity), συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων για διάφορα ζητήματα GSRD και πώς οι θεραπευτές μπορούν να γίνουν πιο ευαίσθητοι στη GSRD.

Οι συντελεστές τοποθετούνται σε όλο το φάσμα της GSRD και προσφέρουν τις φωνές τους ως πρόσκληση για περαιτέρω Queer συμπερίληψη στην κοινότητα Gestalt με ποικίλο περιεχόμενο που κυμαίνεται από ακαδημαϊκά, ερευνητικά προσανατολισμένα κομμάτια έως βιωματικές, στοχαστικές προοπτικές.

Τα επιλεγμένα κεφάλαια διερευνούν θέματα που περιλαμβάνουν θεραπευόμενα ατομα με φύλο και σεξουαλικότητα που εντάσσονται εκτός του δίπολου, ποικιλομορφία σχέσεων, ενσωμάτωση GSRD και θεραπείας Gestalt και αντιμετώπιση της ετεροκανονικότητας στην εκπαίδευση στη θεραπεία Gestalt.

Το βιβλίο Queering Gestalt Therapy απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το φύλο την σεξουαλικότητα και την ποικιλομορφία των σχέσεων, ειδικά καθώς σχετίζονται με την πρακτική της θεραπείας Gestalt. Αυτό το βιβλίο θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για θεραπευτές, επόπτες, coaches και φοιτητές της θεραπείας Gestalt.

Editors: Alman Ayhan, Gillespie John, Kolmannskog Vikram

Περιεχόμενα:

Welcome Everyone

1. Understanding Gender Radical Clients
2. Gender-identification
3. Holding Uncertainty so that it can be Thought About: Relational Gestalt Therapy with Gender Creative Children
4. The Drag and Queer Years as a Means of Developing a Therapeutic Self: Bringing Street Work in the Office – Συνεισφορά στον τόμο της Πάρβη Πάλμου, Ψυχοθεραπεύτριάς Gestalt, Υπεύθυνης Υγείας Τρανς και Ιντερσεξ Οικογενειών ΣΥΔ
5. Experiment and Phenomenology in Treating Gender Dysphoria
6. ‘Selfish and Destructive’: Where does the late-in-life lesbian seek therapeutic support?
7. A Gay Son and His Dying Straight Dad: An Account of Ambiguous Loss and the Embodiment of Homophobia
8. Activism and Therapy
9. Compulsive Sexual Behaviours: Moving Beyond the Frontiers of Addiction Thinking
10. Queering Relationships
11. LGBTI in Rural Ireland: Secret Lives Creatively Lived
12. Gender, Sexuality and Relationship Diversity (GSRD) Sensitive Gestalt Psychotherapy
13. ‘I assumed that it was a man she was in love with’: Heteronormativity and Queer Experimentation in Gestalt Therapy Training

* Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία –>εδώ

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis