Tuesday, September 4, 2012

ΣΥΔ: Ψυχολογική Υποστήριξη, ωράριο λειτουργίας γραφείων και δραστηριότητες.



Σε μία χώρα και μία εποχή που τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα παραβιάζονται με βάναυσο τρόπο και ελέω κρίσης οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες -όπως τα τρανς άτομα- συμπιέζονται ανάμεσα στις στοχευμένες διώξεις από το δίδυμο αστυνομίας-κεελπνο, στον ρατσισμό και τη μισαλοδοξία που καθοδηγείται είτε από ομάδες ατόμων είτε από το ίδιο το κράτος, στον αποκλεισμό από τον χώρο εργασίας και στην δυσκολία ακόμη για την διαβίωση, μόνο όπλο μπορεί να είναι η ανάγκη δεσμών αλληλεγγύης αλλά και ανάδειξης της δημιουργικότητας και ιστορίας μιας κοινότητας, της τρανς κοινότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) που αφού μας ενημερώνει για το ωράριο λειτουργίας των γραφείων του, παίρνει την πρωτοβουλία κάθε Δευτέρα 5-7 το απόγευμα οργάνωσης προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης για τα τρανς άτομα με την εθελοντική στήριξη εξειδικευμένης ψυχολόγου, καθώς επίσης συνεχίζει τη διοργάνωση προγράμματος υποστήριξης για τα τρανς άτομα που έχουν πρόβλημα διαβίωσης, ενώ προχωρά στη δημιουργία βιβλιοθήκης lgbt βιβλιοθήκης, αλλά και τη δημιουργία τρανς αρχείου για την ανάδειξη της ιστορίας της τρανς κοινότητας. 

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΥΔ.

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών 
(Tρανσέξουαλ, Tραβεστί, Παρενδυτικών ανδρών και γυναικών,Crossdressers, Ερμαφρόδιτων και Μεσοφυλικών ατόμων).
(Αρ. Πρωτ. 7646/2010).

http://www.transgender-association.gr/
E-mail: transgender.support.association@gmail.com


Αθήνα, 31 Αυγούστου 2012 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ψυχολογική Υποστήριξη / Ωράριο λειτουργίας γραφείων / Δραστηριότητες.»

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), ανακοινώνει ότι στα νέα γραφεία μας που βρίσκονται Ζαν Μωρεάς 17, Κουκάκι – Αθήνα, θα λειτουργήσει Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης για τρανς άτομα κάθε Δευτέρα 17:00 έως 19:00 από ψυχολόγο που προσφέρει εθελοντικά τη στήριξή της.

Ακόμη τα γραφεία μας θα είναι ανοικτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:00 έως 19:00.

Ενημερώνουμε επίσης ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα σίτισης για άπορα τρανς άτομα καθημερινά Δευτέρα έως Σάββατο 15:00 έως 16:00. Για όποιον/όποια θα ήθελε να προσφέρει στο πρόγραμμα αυτό, η συνεισφορά του/της θα ήταν ανεκτίμητη.

Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Σωματείου μας θα λειτουργήσει βιβλιοθήκη ανάγνωσης lgbt θεματικής, ενώ στην κατεύθυνση καταγραφής της ιστορίας του τρανς χώρου στην Ελλάδα συγκεντρώνουμε υλικό από βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, φωτογραφίες και άλλα ώστε να υπάρξει ένα πλήρες αρχείο για την τρανς κοινότητα .

Για τον σκοπό αυτό όποιος/όποια θα ήθελε μπορεί να προσφέρει κάποιο βιβλίο για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας ή ο,τιδήποτε που θα μπορούσε να εμπλουτίσει το ιστορικό αρχείο μας (βιβλία, περιοδικά, δημοσιεύματα εφημερίδων, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό).

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ψυχολόγο που προσφέρει εθελοντικά τη στήριξή της, καθώς και όσους εθελοντές / εθελόντριες πλαισιώνουν την προσπάθειά μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΔ

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis