Friday, October 12, 2012

Μονοήμερο Βιωματικό Σεμινάριο : 'Όνειρα: ο Εσωτερικός μας Καθοδηγητής"


με τους Άγγελο Βιαννίτη και Ιωάννα Μακρίδου

Πώς τα όνειρα μας πληροφορούν και γίνονται δυνατοί σύμμαχοι στη πορεία μας προς την ολοκλήρωση.

Το σπίτι με τα πολλά επίπεδα και τα διαφορετικά δωμάτια συμβολίζει σύμφωνα με τον Γιούνγκ την τεράστια δυνατότητα δημιουργικής και πνευματικής ανάπτυξης που διαθέτουμε όλοι μας. Πολλοί όμως αυτοπεριοριζόμαστε στο υπόγειο. Στις συναντήσεις αυτές θα ξεκλειδώσουμε δωμάτια σκονισμένα και ανεξερεύνητα, που κρύβουν πολύτιμους ξεχασμένους θησαυρούς, ανεκμετάλλευτα ταλέντα, χαρίσματα και ψυχικές ποιότητες. Παίρνοντας το κλειδί από το υλικό των ονείρων μας, δημιουργούμε γέφυρες και με άλλους «ορόφους» και «διαμερίσματα».


Έτσι σιγά – σιγά μαθαίνουμε να ιχνηλατούμε το μονοπάτι προς το πραγματικό μας σπίτι, τον Αυθεντικό Εαυτό μας, και οδηγούμαστε στην κατάκτηση ενός pass-partout, ενός κλειδιού δηλαδή που ανοίγει όλα αυτά τα διαφορετικά δωμάτια – τμήματα του εαυτού μας.


Τι θα διερευνήσουμε: 

- Πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος των ονείρων στην Αρχαία Ελλάδα και επιτάχυναν την διαδικασία ίασης μέσω της «εγκοίμησις» στα Ασκληπιεία;
- Ποια η χρησιμότητά τους στην προσωπική μας ανάπτυξη;
- Γιατί ο Freud τα χαρακτήριζε ως τη «βασιλική οδό προς το ασυνείδητο»;
- Επαναλαμβανόμενα όνειρα. Ποιό το μήνυμα που επιμένουν να μεταφέρουν; 
- Τι προετοιμασία έκαναν οι Πυθαγόρειοι πριν από τον ύπνο ώστε να δουν αποκαλυπτικά όνειρα ; 
- Η σημαντική αξία των ονείρων στην καθημερινή μας ζωή. Πώς μπορούν να επιφέρουν “κάθαρση” και θεραπεία;


Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα σας δοθεί η δυνατότητα να θέσετε σχετικά ερωτήματα που κατά καιρούς σας έχουν απασχολήσει και θα θέλατε να συζητήσετε σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Απευθύνεται:
Σε όσους ενδιαφέρονται να επεξεργαστούν βιωματικά το πλούσιο υλικό των ονείρων.

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, 10:30 πμ- 5:30 μμ Προσέλευση: 10:15 πμ - 10:30 
Κόστος Συμμετοχής: 80 € 
Τόπος Διεξαγωγής:
Theratree
Nεοφύτου Βάμβα 7, Κολωνάκι 
(στην πλατεία Κολωνακίου, το στενό που κατεβαίνει από το Βρετανικό Συμβούλιο)

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Theratree
Σοφία Πισσία
Τηλ/fax: 2130235933, κιν: 6945935056


Βιογραφικό
Ο Δρ. Άγγελος Βιαννίτης Ph.D είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής. Με σπουδές στο East Anglia University στην Αγγλία και στο Dream Analysis Center, με τον ψυχίατρο Strefon K. Williams, ειδικεύτηκε στην Υπνοθεραπεία και στην Ανάλυση Ονείρων. Κατά την παραμονή του σε Θιβετανικό μοναστήρι εκπαιδεύτηκε στην Ονειρική Γιόγκα Mi –Lam. Είναι συνεργάτης διεθνών οργανισμών (Association for the Study of Dreams) και ιδρυμάτων (Lucidity Institute) με αντικείμενο κυρίως την έρευνα των θεραπευτικών εφαρμογών της ονειρικής δραστηριότητας, ενώ έχει πάρει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα σε Αγγλία και Αμερική για την ανάπτυξη του Συνειδητού Ονειρέματος. Από το 1998 έχοντας ιδρύσει και διευθύνοντας το Ονειρικό Εργαστήρι, ασχολείται παράλληλα με την ερευνητική του δραστηριότητα, με διαλέξεις, βιωματικά σεμινάρια συντονισμό ομάδων για την εξερεύνηση του ονειρικού κόσμου, καθώς και συγγραφή άρθρων στον περιοδικό τύπο ( Αρμονία, Άβατον, Yoga κλπ) με θέματα προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις εκπομπές και την παρουσίαση του σε τηλεοπτικά προγράμματα με ανάλογα θέματα. Παράλληλα, έχει σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου, έχει γυρίσει δύο ταινίες μικρού μήκους και ασχολείται με την παραγωγή και την παρουσίαση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων με θέμα την ονειρική δραστηριότητα και την ψυχοπνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου.


Βιογραφικό
http://www.facebook.com/groups/432561680137280/ 
Η Ιωάννα Μακρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Master in Integrative Counseling & Psychotherapy, Middlesex U.K.) και ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (COSCA, Counseling & Psychotherapy, Scotland U.K. ). Το προσωπικό ενδιαφέρον της για την ψυχική αλλά και πνευματική διάσταση του ανθρώπου εκδηλώθηκε μέσα από την συμμετοχή της σε ομάδες διερεύνησης διαφόρων φιλοσοφικών ρευμάτων σκέψης και πνευματικών παραδόσεων. Με την παραμονή της σε σχετικά κέντρα στην Αγγλία και στην Ινδία επεδίωξε την σύνθεση του δυτικού και ανατολικού τρόπου σκέψης και απεκόμισε δεξιότητες και τεχνικές που χρησιμοποιεί στις ομάδες της. Έχει ολοκληρώσει τα Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα στην Θεραπεία Gestalt (San Fransisco Gestalt Institute & Ecole Parisienne de Gestalt) και Θεραπεία Τραύματος και Μετατραυματικού Στρες (PTSD), ενώ εξειδικεύεται σε προγράμματα όπως: Ψυχογενετικό Σύστημα για τη θεραπεία ζευγαριών, Redecision Therapy, AIT (Advanced Integrative Therapy), κα. Είναι δημιουργός της ομάδας «THERATREE», που στόχο έχει την Αφύπνιση των Αισθήσεων της Ψυχής (Awakening the Senses of the Soul) κυρίως μέσα από βιωματική εργασία με αρχέτυπα και αρχαιοελληνικούς μύθους. Το «THERATREE» έχει έδρα στο Κολωνάκι, όπου και εργάζεται με ατομικές συνεδρίες και ως συντονίστρια σε ομάδες.

Μελλοντικά Σεμινάρια:
  • Εκπληρώνοντας το πλήρες δυναμικό μας: Πώς θα γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και στη ζωή που επιθυμούμε.
  • Συναισθήματα, η κινητήριος δύναμη στη ζωή μας: Στα χνάρια του Θησέα. Επιζητώντας τη συναισθηματική κάθαρση μέσα από τους άθλους του.
  • Ψυχικό τραύμα, Θεραπεία και επανασύνδεση με τη ζωή.
  • Αρχέτυπα και θηλυκότητα: Η κρυμμένη θεά στη γυναίκα.
  • Ψυχογενετικό Σύστημα: Γιατί επιλέγουμε το σύντροφο που επιλέγουμε.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis